Volt Bremen

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές για την ιθαγένεια του 2023

Το Volt είναι η νέα φωνή στην Βρέμη.

To Volt είναι το ευρωπαϊκό κόμμα. Έχουμε ανάγκη από πανευρωπαϊκές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Δραστηριοποιούμαστε σε όλη την Ευρώπη και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Προοδευτική πολιτική που αγωνίζεται για δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στην κοινωνία μας.

Πολιτική με θετική άποψη για τη Βρέμη, προσηλωμένη σε μια κλιματικά ουδέτερη και δίκαιη κοινότητα. Αυτό που δίνει προτεραιότητα στην εκπαίδευση σε όλους τους τομείς και υπερασπίζεται μια ζωντανή δημοκρατία. Στεκόμαστε υπέρ της Ευρώπης και της Βρέμης. Ήρθε η ώρα για νέα πολιτική.

Ψηφίστε Volt στις 14 Μαΐου στη Βρέμη!

Συναντήστε μας - γνωρίστε μας! Είμαστε μια πολύχρωμη, ετερόκλητη ομάδα, που έχει παθιαστεί να φέρει νέο αέρα στο κοινοβούλιο της Βρέμης. Η κλιματική δικαιοσύνη και η εκπαίδευση ίσων ευκαιριών είναι το πάθος μας. Ενδιαφέρεστε; Τότε ακολουθήστε μας στα social media ή επισκεφθείτε μας στο περίπτερό μας στην πόλη.


Οι υποψήφιοι σας για τη Βρέμη:

Θα θέλατε να μας στηρίξετε οικονομικά για να μπορέσουμε να φέρουμε νέα πολιτική στη Βρέμη;

Το καλύτερο από την Ευρώπη για τη Βρέμη.

Είμαστε δικτυωμένοι σε όλη την Ευρώπη και θέλουμε να εφαρμόσουμε δοκιμασμένες λύσεις από άλλες πόλεις και περιοχές. Ονομάζουμε αυτή την προσέγγιση "βέλτιστη πρακτική". Μπορείτε να βρείτε τις ιδέες μας για τη Βρέμη με τις βέλτιστες πρακτικές από άλλες χώρες στο εκλογικό μας πρόγραμμα:

Ο στόχος μας

Ανατροφή των μικρών μας.

^

Η προσχολική εκπαίδευση είναι η προϋπόθεση για μια επιτυχημένη σχολική σταδιοδρομία, ειδικά για παιδιά από λιγότερο προνομιούχα νοικοκυριά.

 • Περισσότερα εναλλακτικά μαθήματα κατάρτισης για εκπαιδευτικούς για απόκτηση πρώιμης εμπειρίας και για επιπλέον στήριξη στις ομάδες.
 • Υποχρεωτική τελευταία χρονιά σε παιδικό σταθμό για όλα τα παιδιά, με στόχο την εδραίωση των γλωσσικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για την έναρξη του σχολείου.
 • Περισσότερο προσωπικό: Ένας επαγγελματίας φροντιστής για κάθε τρία παιδιά κάτω των τριών ετών και δύο επαγγελματίες φροντιστές για κάθε 15 παιδιά άνω των τριών ετών.

Μια νέα αρχή για τα σχολεία της Βρέμης.

^

Κάνουμε τα σχολεία ελκυστικά για τους μαθητές, τους δασκάλους και όλους τους εργαζόμενους.

 • Καταπολεμούμε την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού διευκολύνοντας τη διασταυρούμενη είσοδο και μετατρέποντας το πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτικών σε διπλό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης με μαθητεία σε επιχειρήσεις.
 • Βελτιώνουμε την κουλτούρα των εξετάσεων. Δίνουμε βάρος στην ποιοτική μαθητεία κει μειώνουμε τις εξετάσεις.
 • Συνδέουμε ενεργά αθλητικούς συλλόγους και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς με τα σχολεία.

Ένα πρότυπο για την προστασία από την κλιματική αλλαγή.

^

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει το παράδειγμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Οι πολίτες, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηρίζονται σε κάθε δράση τους για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας.

 • Εγκαθιστούμε φωτοβολταϊκά συστήματα, διαπερατές επιφάνειες, πράσινες στέγες και υιοθετούμε μέτρα που σχετίζονται με την ενέργεια σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα κτίρια.
 • Διευκολύνουμε τα αιτήματα χρηματοδότησης και τις διαδικασίες αδειοδότησης για ενεργειακές αναβαθμίσεις ακινήτων με την βοήθεια της ψηφιακών μέσων.
 • Συνδέουμε όλες τις επιδοτήσεις βιομηχανικών μονάδων με την δέσμευση για προστασία του κλίματος.

Πολεοδομικός σχεδιασμός και κινητικότητα των συναινέσεων.

^

Μια πραγματική αναμόρφωση στις μεταφορές θα πετύχει μόνο εάν μελετηθούν και αντιμετωπιστούν οι ανάγκες όλων.

 • Παίρνουμε μια αμέσως απόφαση για τη διαδρομή του τραμ στο κέντρο της Βρέμης. Δημιουργούμε ένα συνεχές δίκτυο και θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
 • Προωθούμε κέντρα συνάθροισης σε αποκεντρωμένα περιφερειακά κέντρα.
 • Βελτιστοποιούμε το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ειδικά από τα περίχωρα της πόλης προς το κέντρο και αυξάνουμε την συχνότητα των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να προωθηθεί η αναστμόρφωση της κυκλοφορίας.

Ενίσχυση της Βρέμης ως επιχειρηματικής τοποθεσίας.

^

Με ένα αξιόπιστο και ασφαλές για τον περιβάλλον, δυναμώνουμε την οικονομία και προωθούμε καινοτομίες για βιώσιμη διαχείριση.

 • Αντιμετωπίζουμε την έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού με ταχύτερη έκδοση άδειας εργασίας, αναγνώριση προσόντων και υιοθέτηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατάρτισης.
 • Επεκτείνουμε την ψηφιοποίηση της διοίκησης για απλοποιημένη επικοινωνία και ταχύτερες διαδικασίες αδειοδότησης.
 • Προωθούμε πράσινες καινοτομίες, π.χ. στον τομέα του υδρογόνου.